INGREDIENTAI:
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas petražolių
- 0.5 vieneto salierų
- 1 vienetas vištiena
- 1 vienetas kiaušinių (trynys)
- 30 gramų kvietinių miltų
- 1/4 stiklinės pieno
- šiek tiek druskos
- 50 gramų sviesto
- 1/4 stiklinės grietinės
- 1 stiklinė sultinio (vištienos)
- 7 gramai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supjaustyta višta išverdama su morka, salieru, petražole, druska.
Padažui, svieste pakepinami smulkiai supjaustyti svogūnai, suberiami miltai ir atskiedžiama sultiniu. Pavirinus padažas perkošiamas, pravėsinamas, įplakamas trynys, įpilama grietinė maišyta su pienu, pasūdoma ir supilama išmirkyta želatina.
Sudėta lėkštėje mėsa užpilama stingstančiu padažu.
REKLAMA