• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 stiklinės alyvuogių (ispaniškos žaliosios)
  • 1 stiklinė cukraus (melasos, nerafinuotas)
  • 1 vienetas česnakų (nuluptas ir susmulkintas arba sutarkuotas)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 6 vienetai laurų lapų (lapai)
  • 1/4 stiklinės petražolių (plačialapės, susmulkintos)
  • 2 kilogramai vištiena (visa supjaustyta arba sparneliai, šlaunelės)
  • 0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • 1 stiklinė baltojo vyno (sausas)
  • šiek tiek druskos
  • 1/4 stiklinės raudonėlių (džiovinti)
  • 1 stiklinė vaisių (džiovinti (slyvos, abrikosai ar spanguolės))
  • 0.5 stiklinės vyno acto (raudonasis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

    Paruoškite marinatą: sumaišykite česnaką, raudonėlius, pipirus, druską, actą, aliejų, alyvuoges, kaparėlius, džiovintus vaisius su sultimis ir laurų lapeliais.

    Inde (geriausiai dideliame) šiame mišinyje užmarinuokite vištieną ir palikite šaldytuve per naktį.

    Paruoštą vištieną dėkite į kepimo indą, ant viršaus uždėkite marinato, apšlakstykite vynu ir apibarstykite ruduoju cukrumi.

    Pašaukite į orkaitę. Kepkite nuo 30 minučių iki 1 valandos. Kepdami vištieną vis palaistykite susidariusiomis sultimis. Viščiukas bus iškepęs, kai mėsingiausiose vietose mėsa lengvai atsiskirs šakute, o sultys bus skaidrios (be raudonumo!).

    Patiekite su kuskusu ar Basmati ryžiais.

    Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu: www.ciopciop.lt

Autorius: Čiop Čiop kulinarijos kursai

INGREDIENTAI:

  • 0.5 stiklinės alyvuogių (ispaniškos žaliosios)
  • 1 stiklinė cukraus (melasos, nerafinuotas)
  • 1 vienetas česnakų (nuluptas ir susmulkintas arba sutarkuotas)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 6 vienetai laurų lapų (lapai)
  • 1/4 stiklinės petražolių (plačialapės, susmulkintos)
  • 2 kilogramai vištiena (visa supjaustyta arba sparneliai, šlaunelės)
  • 0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • 1 stiklinė baltojo vyno (sausas)
  • šiek tiek druskos
  • 1/4 stiklinės raudonėlių (džiovinti)
  • 1 stiklinė vaisių (džiovinti (slyvos, abrikosai ar spanguolės))
  • 0.5 stiklinės vyno acto (raudonasis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

    Paruoškite marinatą: sumaišykite česnaką, raudonėlius, pipirus, druską, actą, aliejų, alyvuoges, kaparėlius, džiovintus vaisius su sultimis ir laurų lapeliais.

    Inde (geriausiai dideliame) šiame mišinyje užmarinuokite vištieną ir palikite šaldytuve per naktį.

    Paruoštą vištieną dėkite į kepimo indą, ant viršaus uždėkite marinato, apšlakstykite vynu ir apibarstykite ruduoju cukrumi.

    Pašaukite į orkaitę. Kepkite nuo 30 minučių iki 1 valandos. Kepdami vištieną vis palaistykite susidariusiomis sultimis. Viščiukas bus iškepęs, kai mėsingiausiose vietose mėsa lengvai atsiskirs šakute, o sultys bus skaidrios (be raudonumo!).

    Patiekite su kuskusu ar Basmati ryžiais.

    Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu: www.ciopciop.lt

Autorius: Čiop Čiop kulinarijos kursai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų