Šitas receptas labai paprastas ir greitai pagaminamas. Grybai ir laiškiniai svogūnai padaže suteikia malonų skonį vištienai. Šis patiekalas puikus pasirinkimas greitai ir sočiai vakarienei, kai nesinori ilgai stovėti prie puodų. Jeigu patinka svogūnai - galima juos kartu su smulkintomis česnakų skiltelėmis pakepinti.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 6 vienetai vištos filė (kepsnių)
- 200 gramų malti džiūvėsėliai
- 50 gramų kvietinių miltų
- 2 vienetai kiaušinių baltymų
- 2 žiupsneliai druskos
- 1 pundelis svogūnų laiškų
- 300 gramų bulvių
- Padažui:
- 380 mililitrų pieno
- 200 gramų grybų
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 2 skiltelės česnakų
- 2 žiupsneliai malti juodieji pipirai
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vištieną apvolioti miltuose, baltymų plakinyje ir džiūvesėliuose. Kepti 15 min orkaitėje 200 C temperatūroje.
- Česnaką susmulkinti ir pakepinti aliejuje. Suberti grybus ir kepti dar 5 min. Supilti pieną, užvirinti, sumažinti ugnį ir kaitinti 5 min, kol sutirštės. Pagardinti pipirais.
- Bulves išvirti sūdytame vandenyje. Vištieną apšlakstyti padažu. Patiekti su bulvėmis, apibarsčius smulkintais svogūnų laiškais.
REKLAMA