• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 česnakų
  • šiek tiek granatų (sėklos)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 arbatinis šaukštelis kalendrų (sėklos)
  • šiek tiek kalendrų (šviežia)
  • 2 valgomieji šaukštai kalendrų (šviežia, smulkinta)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 500 gramų vištiena
  • 350 gramų jautienos faršo
  • 6 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 valgomieji šaukštai perlinių kruopų
  • šiek tiek druskos
  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus (augalinis)
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto (ožkos pieno)
  • 1 arbatinis šaukštelis kvapiųjų pipirų (malti)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kumino (maltas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Perlines kruopas kelis kartus perplauname po tekančiu vandeniu ir užmerkiamos nakčiai.
    Kitą dieną kruopas nusunkiame ir perplauname tekančiu vandeniu.
    Viename dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų, citrinų sultis, kuminą, smulkintą kalendrą, druską bei juoduosius pipirus, šiuo marinatu įtriname vištą ir paliekame bent 1-2 val. pasimarinuoti.
    Įkaitiname keptuvę, ištirpiname sviestą ir apie 1-2 min. maišanš pakepiname jame perlines kruopas.
    Tuomet supilame 4 šaukštus verdančio vandens, įberiame druskos ir atidengę verdame kruopas, kol išgaruoja vanduo.
    Atskirai apie 3 min. pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną bei česnaką.
    Į keptuvę su svogūnu bei česnaku sudedame jautienos faršą ir pakepiname apie 5 min.
    Pagardiname kvapiaisiais bei juodaisiais pipirais, kalendros sėklomis, sudedame perlines kruopas ir išmaišome.
    Gautą mišinį atvėsiname ir juo įdarome vištą.
    Dedame vištą į kepimo indą, supilame marinatą, uždengiame folija ir kepame apie 1 val. 200 laipsnių temperatūroje.
    Iškeptą vištą sudedame į didelę lėkštę ir apibarstome smulkinta kalendra bei granatų sėklomis.
    Gero apetito!

Autorius: Laima

INGREDIENTAI:

  • 3 česnakų
  • šiek tiek granatų (sėklos)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 arbatinis šaukštelis kalendrų (sėklos)
  • šiek tiek kalendrų (šviežia)
  • 2 valgomieji šaukštai kalendrų (šviežia, smulkinta)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 500 gramų vištiena
  • 350 gramų jautienos faršo
  • 6 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 valgomieji šaukštai perlinių kruopų
  • šiek tiek druskos
  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus (augalinis)
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto (ožkos pieno)
  • 1 arbatinis šaukštelis kvapiųjų pipirų (malti)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kumino (maltas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Perlines kruopas kelis kartus perplauname po tekančiu vandeniu ir užmerkiamos nakčiai.
    Kitą dieną kruopas nusunkiame ir perplauname tekančiu vandeniu.
    Viename dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų, citrinų sultis, kuminą, smulkintą kalendrą, druską bei juoduosius pipirus, šiuo marinatu įtriname vištą ir paliekame bent 1-2 val. pasimarinuoti.
    Įkaitiname keptuvę, ištirpiname sviestą ir apie 1-2 min. maišanš pakepiname jame perlines kruopas.
    Tuomet supilame 4 šaukštus verdančio vandens, įberiame druskos ir atidengę verdame kruopas, kol išgaruoja vanduo.
    Atskirai apie 3 min. pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną bei česnaką.
    Į keptuvę su svogūnu bei česnaku sudedame jautienos faršą ir pakepiname apie 5 min.
    Pagardiname kvapiaisiais bei juodaisiais pipirais, kalendros sėklomis, sudedame perlines kruopas ir išmaišome.
    Gautą mišinį atvėsiname ir juo įdarome vištą.
    Dedame vištą į kepimo indą, supilame marinatą, uždengiame folija ir kepame apie 1 val. 200 laipsnių temperatūroje.
    Iškeptą vištą sudedame į didelę lėkštę ir apibarstome smulkinta kalendra bei granatų sėklomis.
    Gero apetito!

Autorius: Laima

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų