Perlines kruopas kelis kartus perplauname po tekančiu vandeniu ir užmerkiamos nakčiai. Kitą dieną kruopas nusunkiame ir perplauname tekančiu vandeniu. Viename dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų, citrinų sultis, kuminą, smulkintą kalendrą, druską bei juoduosius pipirus, šiuo marinatu įtriname vištą ir paliekame bent 1-2 val. pasimarinuoti. Įkaitiname keptuvę, ištirpiname sviestą ir apie 1-2 min. maišanš pakepiname jame perlines kruopas. Tuomet supilame 4 šaukštus verdančio vandens, įberiame druskos ir atidengę verdame kruopas, kol išgaruoja vanduo. Atskirai apie 3 min. pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną bei česnaką. Į keptuvę su svogūnu bei česnaku sudedame jautienos faršą ir pakepiname apie 5 min. Pagardiname kvapiaisiais bei juodaisiais pipirais, kalendros sėklomis, sudedame perlines kruopas ir išmaišome. Gautą mišinį atvėsiname ir juo įdarome vištą. Dedame vištą į kepimo indą, supilame marinatą, uždengiame folija ir kepame apie 1 val. 200 laipsnių temperatūroje. Iškeptą vištą sudedame į didelę lėkštę ir apibarstome smulkinta kalendra bei granatų sėklomis. Gero apetito!
Perlines kruopas kelis kartus perplauname po tekančiu vandeniu ir užmerkiamos nakčiai. Kitą dieną kruopas nusunkiame ir perplauname tekančiu vandeniu. Viename dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų, citrinų sultis, kuminą, smulkintą kalendrą, druską bei juoduosius pipirus, šiuo marinatu įtriname vištą ir paliekame bent 1-2 val. pasimarinuoti. Įkaitiname keptuvę, ištirpiname sviestą ir apie 1-2 min. maišanš pakepiname jame perlines kruopas. Tuomet supilame 4 šaukštus verdančio vandens, įberiame druskos ir atidengę verdame kruopas, kol išgaruoja vanduo. Atskirai apie 3 min. pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną bei česnaką. Į keptuvę su svogūnu bei česnaku sudedame jautienos faršą ir pakepiname apie 5 min. Pagardiname kvapiaisiais bei juodaisiais pipirais, kalendros sėklomis, sudedame perlines kruopas ir išmaišome. Gautą mišinį atvėsiname ir juo įdarome vištą. Dedame vištą į kepimo indą, supilame marinatą, uždengiame folija ir kepame apie 1 val. 200 laipsnių temperatūroje. Iškeptą vištą sudedame į didelę lėkštę ir apibarstome smulkinta kalendra bei granatų sėklomis. Gero apetito!