INGREDIENTAI:
- 4/5 arbatinio šaukštelio cukraus
- 0.5 vieneto svogūnų
- 1 vienetas vištiena (jauna)
- 3 vienetai kiaušinių
- 3 valgomieji šaukštai baltojo vyno
- 1 sauja pievagrybių
- 1/3 stiklinės konservuotų žirnelių
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Viščiukas nuvalomas. Iš odos ir kaulų išverdamas sultinys (jis nuvirinamas iki 0,25 L). Žalia vištiena supjaustoma siauromis juostelėmis ir apkepinama įkaitintame aliejuje, kol pasidaro šviesiai rusva. Suberiami smulkiai supjaustyti svogūnai, grybai, žirniai, prieskoniniai žalumynai, druska ir cukrus. Viskas ištroškinama. Po to supilamas vynas. Sultinys pravėsinamas ir sumaišomas su gerai išplaktais kiaušiniais bei kitais produktais. Viskas po lygiai išpilstoma į keturis mažus dubenėlius, šie sustatomi į, didelį puodą su karštu vandeniu, įkišami į orkaitę ir joje palaikomi, kad sutirštėtų kiaušinių masė. Valgis paduodamas tuoj pat su skrebučiais.
REKLAMA