• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 8 vienetai bulvių (virtos)
  • 100 gramų krakmolo
  • šiek tiek muskato
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek džiūvesėlių
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui papildomai reikės: 300 g jautienos, morka, salieras, petražolė, poras, svogūnas, 1,5 šaukšto riebalų, kiaušinis, truputį druskos, juodųjų pipirų.
    Bulvės nulupamos ir sumalamos, į jas suberiami miltai, krakmolas, įmušami kiaušiniai, sudedami prieskoniai. Užminkoma tešla. Ji iškočiojama 0,5 cm storio sluoksniu, supjaustoma 7 cm ilgio, 5 cm pločio juostomis. Ant jų dedama įdaro, suvyniojama ir galuose tešla užspaudoma. Virtiniai 20 min. verdami pasūdytame vandenyje, vėliau išgriebiami, sudedami į dubenį ir užpilami svieste pakepintais džiūvėsėliais.
    Įdarui mėsa išverdama su daržovėmis, sumalama, sudedamas svieste pakepintas svogūnas, kiaušinis, pagardinama. Virtiniams tinka ir kitokie įdarai.

    Grybų įdaras: 100 g džiovintų grybų, 2 svogūnai, 1,5 šaukšto aliejaus, kiaušinio trynys, truputį druskos, juodųjų pipirų.
    Virti grybai sumalami, sudedami svieste pakepinti svogūnai, kiaušinio trynys, pagardinama.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų