INGREDIENTAI:
- 3 vienetai juodųjų pipirų
- 2 vienetai laurų lapų (lapaeliai)
- 600 gramų veršienos
- 200 gramų pieno
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- šiek tiek prieskonių (mėsos)
- 1 litras daržovių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsą dedame į verdantį truputį pasūdytą vandenį su prieskoniais ir prieskoninėmis daržovėmis ir verdame ant mažos ugnies 1- 1,5 val. Išvirusią mėsą išgriebiame, supjaustome riekelėmis skersai raumenų, sudedame į pašildytą pusdubenį kartu su troškintomis svieste daržovėmis (morkomis, žiediniais kopūstais, salierais, žirneliais), apšlakstome sviestu ir pabarstome tarkuotu sūriu. Troškintas daržoves sudedame krūvelėmis tarp mėsos, puošiame citrinų, agurkų arba pomidorų skiltelėmis, žalumynais.
REKLAMA