Ant kūčių stalo karaliauja silkė, bet verta į jį įsileisti ir lašišos. O šitie sumuštinukai labai sotūs ir gardūs.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 8 riekės juodos duonos
- 200 gramų alyvuogių
- 200 gramų šaltai rūkytos lašišos
- 150 gramų kreminis sūris (Filadelfijos tipo)
- 20 gramų gražgarsčių
- 25 gramai sezamo sėklų
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sūriu užtepti duonos riekutes. Ant keturių riekučių dėti sluoksnį pjaustytos lašišos. Uždengti likusiomis duonos riekutėmis, sūriu į apačią.
- Viršų patepti likusiu sūriu ir užkloti likusia žuvimi.
- Nupjauti šonus, pašalinant pluteles. Padalyti kiekvieną riekutę į keturis lygius kvadratėlius. Ant kiekvieno gabalėlio uždėti po gražgarstės lapelį, pabarstyti sezamų sėklomis. Po pusę alyvuogės uždėti ant viršaus ir pasmeigti smeigtuku.
REKLAMA