INGREDIENTAI:
- šiek tiek petražolių
- 1 valgomasis šaukštas garstyčių
- 150 gramų kiaulienos kumpio (virtas)
- 1 kilogramas veršienos (kumpis)
- 50 gramų kiaulės šoninės (rūkyta)
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsą nuplauname, perpjauname skersai raumenų taip, kad išskleidus gabalą, būtų kuo didesnė vientisa plokštuma. Mėsą pabarstome druska, aptepame garstyčiomis ir apdedame plonai supjaustytu kumpiu bei juostelėmis supjaustyta šonine, atsargiai susukame ir aprišame virvute. Apkepinus riebaluose, mėsą įdedame į keptuvę, užpilame puse stiklinės vandens ir kepame 1 valandą. Atvėsusį vyniotinį plonai supjaustome plonais griežinėliais sudedame į lėkštę ir puošiame petražolių lapeliais.
REKLAMA