INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek kalendrų
- šiek tiek kardamono
- šiek tiek kmynų
- šiek tiek laurų lapų
- 1 vienetas morkų
- 4 vienetai obuolių
- 1 vienetas petražolių
- 1 vienetas porų
- 1 vienetas salierų
- 2 vienetai svogūnų
- šiek tiek taukų (riebalų)
- 800 gramų veršienos (kumpis)
- 1.5 stiklinės rūgpienio
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Veršienos kumpis 2—3 val. palaikomas rūgusiame piene. Vėliau nusausinamas, įtrinamas druska ir susmulkintais prieskoniais ir kepamas orkaitėje, į keptuvą dedama prieskoninių daržovių, truputį riebalų ir įpilama šiek tiek vandens ar sultinio. Iškepęs kumpis supjaustomas griežinėliais, sudedamas į pašildytą pusdubenį, pašlakstomas kepsnio sultimis ir apibarstomas grūstais kmynais. Tiekiamas su keptais obuoliais, bruknių koše, marinuotais vaisiais.
REKLAMA