INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 4 vienetai kiaulienos (griežinėliai po 180g)
- šiek tiek kvietinių miltų
- 200 mililitrų raudonojo vyno
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo
- šiek tiek druskos
- 80 gramų aliejaus
- šiek tiek čili pipirų
- 150 gramų grybų (virti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsa truputį pamušama, pasūdoma, apibarstoma pipirais, pavoliojama miltuose ir tučtuojau apkepinama smarkiai įkaitintame aliejuje. Po to ji iš keptuvės išimama, o likusiame aliejuje pakepinami smulkiai supjaustyti svogūnai. Keptuvę nukėlus nuo ugnies, suberiami čili pipirai, sudedamas pomidorų padažas arba skiltelėmis supjaustyti švieži pomidorai, įpilama vyno, ir svogūnai dar patroškinami. Mėsa sudedama į puodą ir apipilama padažu ar karštu vandeniu tiek, kad būtų apsemta. Mėsai suminkštėjus, į puodą suberiami supjaustyti, pakepinti grybai. Patiekiama su virtomis bulvėmis.
REKLAMA