INGREDIENTAI:
- 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
- 0.5 vieneto citrinų (sultys)
- 100 gramų cukraus
- 750 gramų obuolių
- 1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų
- 0.5 stiklinės baltojo vyno (sausas)
- 3 stiklinės pieno
- 3 stiklinės vandens
- 2 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti kubeliais. Suberti į puodą, užpilti vandeniu ir virti, kol suminkštės. Tada supilti pieną, cinamoną ir vyną. Grietinę išmaišyti su miltais ir supilti į sriubą. Užvirti ir nukelti nuo ugnies.
Atvėsinti, įdėti į šaldytuvą. Pagardinti citrinos sultimis. Patiekti su sausainiais, krekeriais.
REKLAMA