INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 0.5 valgomojo šaukšto krakmolo (kukurūzų)
- 0.5 vieneto svogūnų
- 1 vienetas kiaušinių
- 50 gramų pieno (tarkuotas)
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai grietinės
- 250 gramų mesos (malta)
- 1 vienetas bandelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsa gerai sumaišoma su sūriu, smulkiai supjaustytais svogūnais, kiaušiniu ir mirkyta, nuspausta bei sumaigyta bandele, įberiama druskos ir pipirų. Iš gauto faršo padaromi kukuliai, kurie išverdami 0,5L pasūdyto vandens. Grietinė sumaišoma su krakmolu, supilama į pravėsintą vandenį, mišinys užvirinamas, pasūdomas, pagardinamas pipirais bei susmulkintais prieskoniniais žalumynais ir užpilamas ant kukulių. Kukuliai paduodami su makaronais arba ryžių koše.
REKLAMA