Viskas kuo paprasčiausiai: Pirmiausia sumalti mėsmale citriną su visa žievele, cukrumi ir spanguolėmis. Birius produktus sumaišyti ir atskirai sumaišyti šlapius. O po to - viską kartu, tik per daug neįsijausti, kad tik susijungtų. Dalį tešlos sukrėsti į formas, pagal galimybę išlyginti, nors ta galimybė pas mane neatsiranda kažkodėl... Užtepti citrinų ir spanguolių masės ir sudėti likusią tešlą. Kepti apie 50 minučių 175-180° C orkaitėje. Patikrinti mediniu pagaliuku ar keksai iškepę. Glajui sumaišyti cukrų su brendžiu ir palaipsniui pilti citrinos sultis, nuolat maišant. Dar karštus keksus patepti glajumi ir užberti cukrinukų. Skanaus!
Autorius: Danutė
INGREDIENTAI:
1 sauja citrinų (džiovintos, glajui)
1 vienetas citrinų (pertepimui)
200 gramų cukraus pudros (glajui)
250 mililitrų cukraus
100 mililitrų cukraus (pertepimui)
100 gramų spanguolių (džiovintos, pertepimui)
2 vienetai kiaušinių
750 mililitrų kvietinių miltų
250 mililitrų kefyro
250 mililitrų jogurto (saldus)
1 valgomasis šaukštas brendžio (glajui)
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Viskas kuo paprasčiausiai: Pirmiausia sumalti mėsmale citriną su visa žievele, cukrumi ir spanguolėmis. Birius produktus sumaišyti ir atskirai sumaišyti šlapius. O po to - viską kartu, tik per daug neįsijausti, kad tik susijungtų. Dalį tešlos sukrėsti į formas, pagal galimybę išlyginti, nors ta galimybė pas mane neatsiranda kažkodėl... Užtepti citrinų ir spanguolių masės ir sudėti likusią tešlą. Kepti apie 50 minučių 175-180° C orkaitėje. Patikrinti mediniu pagaliuku ar keksai iškepę. Glajui sumaišyti cukrų su brendžiu ir palaipsniui pilti citrinos sultis, nuolat maišant. Dar karštus keksus patepti glajumi ir užberti cukrinukų. Skanaus!