Kokios Velykos be šokolado? Jei nesinori gaminti kremo puošimui - galima naudoti tiesiog plaktą grietinėlę iš parduotuvės.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- Tešlai:
- 300 gramų miltai
- 250 mililitrų kefyro
- 200 gramų cukraus
- 150 gramų sviesto (ištirpintas)
- 2 vienetai kiaušinių
- 2 vienetai kiaušinių trynių
- 50 gramų kakavos
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 žiupsnelis druskos
- Kremui:
- 200 mililitrų grietinėlės (riebi)
- 1 valgomasis šaukštas kondensuoto pieno (saldus)
- Papuošimui:
- 50 gramų šokoladas (drožlės)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 23
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinius ir trynius suplakti su druska bei cukrumi iki vientiso balkšvo kremo konsistencijos. Įmaišyti atvėsusį sviestą bei kefyrą ir dar kartą suplakti.
- Kitame dubenėlyje sumaišyti sijotus miltus su kepimo milteliais ir kakava. Berti šį mišinį į plakinį ir gerai išmaišyti.
- Į keksiukų kepimo formeles išdėlioti keksiukų popierėlius, į juos po lygiai padalinti tešlą (dėti ne daugiau nei 2/3 tūrio).
- Kepti 200 C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti apie 15-20 minučių. Patikrinti mediniu pagaliuku – įdurti pagaliuką į keksiuko centrą, jei krapštukas švarus – tuomet keksiukai iškepę, jei ne, tada dar šiek tiek pakepkite. Visiškai atvėsinti.
- Sutirštintą pieną pašildyti ir suplakti su keliais grietinėlės šaukštais. Likusią grietinėlę išplakti iki standžių putų. Įmaišyti sutirštintą pieną ir sukrėsti kremą į konditerinį maišelį. Puošti atvėsusius keksiukus kremu, pabarstyti šokolado drožlėmis ir skanauti.
REKLAMA