Išsukite cukrų, sviestą ir ištirpintą medų, įmuškite kiaušinį ir gerai sumaišykite. Supilkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą ir vėl gerai išmaišykite. Tešlą suvyniokite į plastikinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 0,5 cm storio blyną ir formelėmis išspauskite sausainius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, įklokite kepimo popierių į kepimo skardą, sudėkite sausainius ir kepkite apie 12 minučių. Iškepusius sausainius ištraukite iš skardos ir padėkite atvėsti. Sausainius dekoruokite maistiniais dažais, pabarstukais ir cukrumi.
Autorius: Edita
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
100 gramų cukraus
1 arbatinis šaukštelis imbierų
100 gramų medaus
1 vienetas kiaušinių
380 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išsukite cukrų, sviestą ir ištirpintą medų, įmuškite kiaušinį ir gerai sumaišykite. Supilkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą ir vėl gerai išmaišykite. Tešlą suvyniokite į plastikinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 0,5 cm storio blyną ir formelėmis išspauskite sausainius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, įklokite kepimo popierių į kepimo skardą, sudėkite sausainius ir kepkite apie 12 minučių. Iškepusius sausainius ištraukite iš skardos ir padėkite atvėsti. Sausainius dekoruokite maistiniais dažais, pabarstukais ir cukrumi.