• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek abrikosų (džiovinti, 100-150)
  • 1 vienetas citrinų (didelė)
  • šiek tiek cukraus pudros (150-200)
  • šiek tiek cukraus (300-400)
  • 100 gramų migdolų
  • 5 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 200 gramų grietinėlės (saldi, 35%)
  • 1 kilogramas varškės
  • šiek tiek druskos
  • 200 gramų sviesto
  • šiek tiek razinų (šviesios, 100-150)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Varškę ir minkštą sviestą pertrinam per sietelį, įberiam žiūpsnelį druskos, persijotą cukraus pudrą, vanilę, nutarkuotą citrinos žievelę (tik geltoną sluoksnį), išspaudžiam citrinos sultis ir viską gerai išmaišom.
    Razinas, abrikosus, migdolus nuplikom, abrikosus supjaustom gabalėliais, migdolus taip pat susmulkinam (bet nemalam!).
    Užvirinam grietinėlę ir praaušinam. Kiaušinių trynius išplakam su cukrumi iki putų ir supilam į atvirintą ir praaušusią grietinėlę.
    Tada dedam ant puodo su verdančiu vandeniu ir pastoviai maišant kaitiname kol sutirštės (apie 25 - 30 min). Sutirštėjusią statom į šaltą vandenį ir vėl nuolat maišant aušiname. Dar šiltoką pilame dalimis į varškės masę ir gerai išmaišome iki vienalytės masės. Dabar suberiam abrikosus, razinas, migdolus (galima dėti ką turite, arba pagal skonį, tinka įvairūs cukatai, aguonos užplikytos, želatinos gabalėliai ir t.t.) ir vėl išmaišome.
    Dabar į turimą formą įtiesiame drėgnos marlės, ar drobinės medžiagos skiautę ir supylę tą varškės masę pridengiam kraštais marlės ir paslėgę dedam vėsioje vietoje, kad subręstų ir paliekam parai laiko. Svarbu, kad forma nebūtų sandari, nes turi ištekėti skysčių perteklius (būtina paslėgti!). Aš pilu masę į metalinį sietelį konuso formos, gaunasi graži pasha. Išverčiam (praėjus parai) ant lėkštės ir puošiam savo nuožiūra - riešutais, cukatais, vaisiais, marmeladiniais saldainiais, ar tiesiog apliejam šokoladu.
    Skanaus!

Autorius: Joana

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek abrikosų (džiovinti, 100-150)
  • 1 vienetas citrinų (didelė)
  • šiek tiek cukraus pudros (150-200)
  • šiek tiek cukraus (300-400)
  • 100 gramų migdolų
  • 5 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 200 gramų grietinėlės (saldi, 35%)
  • 1 kilogramas varškės
  • šiek tiek druskos
  • 200 gramų sviesto
  • šiek tiek razinų (šviesios, 100-150)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Varškę ir minkštą sviestą pertrinam per sietelį, įberiam žiūpsnelį druskos, persijotą cukraus pudrą, vanilę, nutarkuotą citrinos žievelę (tik geltoną sluoksnį), išspaudžiam citrinos sultis ir viską gerai išmaišom.
    Razinas, abrikosus, migdolus nuplikom, abrikosus supjaustom gabalėliais, migdolus taip pat susmulkinam (bet nemalam!).
    Užvirinam grietinėlę ir praaušinam. Kiaušinių trynius išplakam su cukrumi iki putų ir supilam į atvirintą ir praaušusią grietinėlę.
    Tada dedam ant puodo su verdančiu vandeniu ir pastoviai maišant kaitiname kol sutirštės (apie 25 - 30 min). Sutirštėjusią statom į šaltą vandenį ir vėl nuolat maišant aušiname. Dar šiltoką pilame dalimis į varškės masę ir gerai išmaišome iki vienalytės masės. Dabar suberiam abrikosus, razinas, migdolus (galima dėti ką turite, arba pagal skonį, tinka įvairūs cukatai, aguonos užplikytos, želatinos gabalėliai ir t.t.) ir vėl išmaišome.
    Dabar į turimą formą įtiesiame drėgnos marlės, ar drobinės medžiagos skiautę ir supylę tą varškės masę pridengiam kraštais marlės ir paslėgę dedam vėsioje vietoje, kad subręstų ir paliekam parai laiko. Svarbu, kad forma nebūtų sandari, nes turi ištekėti skysčių perteklius (būtina paslėgti!). Aš pilu masę į metalinį sietelį konuso formos, gaunasi graži pasha. Išverčiam (praėjus parai) ant lėkštės ir puošiam savo nuožiūra - riešutais, cukatais, vaisiais, marmeladiniais saldainiais, ar tiesiog apliejam šokoladu.
    Skanaus!

Autorius: Joana

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų