Nuostabaus skonio tortukas, kuris toks gaiviai vasariškas.
INGREDIENTAI:
- Kremui:
- 500 gramų maskarponės sūrio
- 1 stiklinė cukraus pudros
- 5 valgomieji šaukštai kapučino miltelių
- 30 gramų želatinos
- 250 gramų grietinėlės
- 50 mililitrų vandens
- Biskvitui:
- 4 vienetai kiaušinių
- 90 gramų cukraus
- 350 gramų miltai
- 120 gramų sviesto
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos
- Papuošimui:
- 1 sauja vaisių
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 1
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausia kepu biskvitą: kiaušinius išplaku su cukrumi iki standžių putų.
- Į kiaušinius dedu kambario temperatūros sviestą ir vėl išplaku.
- Kepimo miltelius sumaišau su miltais ir suberiu į masę, tada vėl viską gerai išplaku. Dedu kakavos miltelius ir vėl išmaišau.
- Biskvitą kepu 180C temp 25 - 30 minučių.
- Gaminu kremą: grietinėlę išplaku su cukraus pudra iki standžių putų.
- Į grietinėlę dedu 400 gramų maskarponės sūrio ir vėl plaku. Beriu kapučino miltelius.
- Želatiną užpilu šiltu vandeniu, išbrinkusią pilu į kremą ir išmaišau, palieku 15 minuąių
- Surenku tortą: atvėsusį biskvitą perpjaunu į 2 dalis. Dedu į formą vieną dalį biskvito ir pilu kremo, kad apsemtų. Dedu kitą dalį biskvito ir vėl pilu kremą. Palieku sustingti.
- Puošiu: sustingusį tortą apteptu likusiu sūrio kremu ir aplipdau šokolado drožlėmis. Torto viršų apipurškiu sūrio kremu ir komponuoju vaisiais, bei melisos lapeliais.
REKLAMA