• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas kiaušinių
  • 400 gramų kvietinių miltų
  • 300 gramų varškės
  • šiek tiek druskos
  • 250 gramų sviesto
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 4 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia, kad varškė būtų puresnė, pertrinkite ją per sietelį.
    Supjaustykite sviestą mažais kubeliais ir supylę miltus minkykite tol, kol jie pavirs trupiniais.
    Į sviestą su miltais sudėkite pertrintą varškę, su kepimo milteliais sumaišytą grietinę, įberkite žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
    Tešlą surutuliokite į vientisą gabalą, įdėkite į polietileno maišelį ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai.
    Tešlai atšalus pasibarstykite stalą miltais, iškočiokite ir supjaustykite iškočiotą blyną kvadratais.
    Tešlos kvadratus aptepkite plauktu kiaušiniu, apibarstykite vaniliniu cukrumi ir kiekvieną kvadrato kampą sulenkite į vidų, kad gautųsi taip, kaip parodyta nuotraukoje.
    Sausainių viršų taip pat patepkite kiaušinio plakiniu ir užberkite cukraus.
    Dėkite sausainius į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite juos 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių, kol sausainiai gražiai parus.
    Skanaus.

Autorius: Gražina

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas kiaušinių
  • 400 gramų kvietinių miltų
  • 300 gramų varškės
  • šiek tiek druskos
  • 250 gramų sviesto
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 4 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia, kad varškė būtų puresnė, pertrinkite ją per sietelį.
    Supjaustykite sviestą mažais kubeliais ir supylę miltus minkykite tol, kol jie pavirs trupiniais.
    Į sviestą su miltais sudėkite pertrintą varškę, su kepimo milteliais sumaišytą grietinę, įberkite žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
    Tešlą surutuliokite į vientisą gabalą, įdėkite į polietileno maišelį ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai.
    Tešlai atšalus pasibarstykite stalą miltais, iškočiokite ir supjaustykite iškočiotą blyną kvadratais.
    Tešlos kvadratus aptepkite plauktu kiaušiniu, apibarstykite vaniliniu cukrumi ir kiekvieną kvadrato kampą sulenkite į vidų, kad gautųsi taip, kaip parodyta nuotraukoje.
    Sausainių viršų taip pat patepkite kiaušinio plakiniu ir užberkite cukraus.
    Dėkite sausainius į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite juos 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių, kol sausainiai gražiai parus.
    Skanaus.

Autorius: Gražina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų