Persimonus supjaustyti kubeliais. Tada sudėti persimonų gabaliukus į vandenį ir ant silpnos ugnies užvirinti. Kai užvirs, sudėti manų kruopas ir virti apie 2 min. Nuimti nuo ugnies ir atvėsinti. Cukrų ir vanilinį cukrų sutrinti su kiaušiniais. Šią masę sukrėsti į košę. Tada sudėti varškę ir gerai išmaišyti, kad nebūtų gumuliukų. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais, supilti tešlą, išlyginti, viršų patepti grietine. Kepti varškėtį apie 40 min.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
450 gramų persimonų
100 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
100 gramų manų kruopų
600 mililitrų vandens
600 gramų varškės
25 gramai sviesto
4 valgomieji šaukštai grietinės
10 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Persimonus supjaustyti kubeliais. Tada sudėti persimonų gabaliukus į vandenį ir ant silpnos ugnies užvirinti. Kai užvirs, sudėti manų kruopas ir virti apie 2 min. Nuimti nuo ugnies ir atvėsinti. Cukrų ir vanilinį cukrų sutrinti su kiaušiniais. Šią masę sukrėsti į košę. Tada sudėti varškę ir gerai išmaišyti, kad nebūtų gumuliukų. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais, supilti tešlą, išlyginti, viršų patepti grietine. Kepti varškėtį apie 40 min.