Sausainius ir riešutus susmulkinti į trupinius. Sviestą išlydyti ir supilti į sausainių - riešutų masę. Gerai viską išmaišyti, suberti cinamoną. Sudėti tešlą į kepimo indą, aplipdyti ja dugną ir bortelius. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti 10 min. Iškeptą tešlą ataušinti. Varškę pertrinti per sietelį, įmušti kiaušinius, sudėti grietinę, viską gerai sumaišyti. Tada sudėti cukrų, vanilę, laimo žievelę ir supilti laimo sultis. Viską suplakti iki vientisos masės. Sudėti paruoštą įdarą į tešlą ir dar pašauti į orkaitę 50 min. Iškeptą tortą atvėsinti, palaikyti šaldytuve 6-8 val. Prieš patiekiant papuošti tortą laimo griežinėliais.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
250 gramų cukraus (kremui)
70 gramų graikinių riešutų
4 vienetai kiaušinių (kremui)
200 gramų sausainių
500 gramų varškės (riebi, kremui)
80 gramų sviesto
450 gramų grietinės (kremui)
2 vienetai žaliųjų citrinų (kremui)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (kremui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainius ir riešutus susmulkinti į trupinius. Sviestą išlydyti ir supilti į sausainių - riešutų masę. Gerai viską išmaišyti, suberti cinamoną. Sudėti tešlą į kepimo indą, aplipdyti ja dugną ir bortelius. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti 10 min. Iškeptą tešlą ataušinti. Varškę pertrinti per sietelį, įmušti kiaušinius, sudėti grietinę, viską gerai sumaišyti. Tada sudėti cukrų, vanilę, laimo žievelę ir supilti laimo sultis. Viską suplakti iki vientisos masės. Sudėti paruoštą įdarą į tešlą ir dar pašauti į orkaitę 50 min. Iškeptą tortą atvėsinti, palaikyti šaldytuve 6-8 val. Prieš patiekiant papuošti tortą laimo griežinėliais.