REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 30
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestą išsukti su cukrumi (galima ir išlydyti, tik tuomet reikės atvėsinti) iki vientisos masės. Po vieną įmušti kiaušinius, viska išmaišyti. Varškę pertrinti per sietelį, miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Į sviesto-kiaušinių masę sudedam varškę, moliūgų sėklas(nebūtina), viską išmaišome. Dedam miltus porcijomis ir minkome tešlą tol kol nesusidarys vientisą mase ir nelips prie rankų. Paliekami tešlą „pailsėti“ ant stalo apie pusvalandį. Iškočiojame tešlą pusės cm storio ir išspaudžiame figūrėles (busimas sausainukus).
- Sudedam į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašauname į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 180°C temp. iki iškeps (15-25 min.)
Iškeptus sausainius paliekame atvėsti. Karšto vandens vonelėje ištirpiname šokoladą ir kiekvieną sausainuką apliejame šokoladu. Paliekame iki šokoladas sustings. Galima padėti į šaldytuvą, tuomet šokoladas sustings žymiai greičiau. Papuošiame pabarstukais, pagal jūsų skonį. - Iš nurodytų produktų kiekio man gavosi 189 sausainukai „Arkliukai“ dėl to ir prireikė tokio didelio kiekio šokolado.
REKLAMA