Miltus, išlydytą sviestą, varškę, žiupsnelį druskos ir grūstus migdolus sumaišykite viename dubenyje. Į gautą masę įmuškite 1 kiaušinį ir viską gerai sumaišykite. Pasigaminta tešla išklokite kepimo formos dugną bei kraštus, pabadykite šakute ir padėkite maždaug 30 min. į šaldytuvą. Įdarui sumaišykite grietinėlę kiaušinių trynius, cukrų bei vanilinį cukrų. Išimkite iš šaldytuvo tešla išklotą kepimo formą, supilkite į ją grietinėlės įdarą ir sudėkite uogas. Kepkite apie 40-50 min. 175 laipsnių temperatūroje. Patiekite atvėsusį. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
75 gramai cukraus
50 gramų migdolų
1 vienetas kiaušinių (+ 3 tryniai)
120 gramų kvietinių miltų
200 gramų grietinėlės (30 % riebumo)
100 gramų varškės
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
170 gramų uogų (Jūsų mėgstamos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus, išlydytą sviestą, varškę, žiupsnelį druskos ir grūstus migdolus sumaišykite viename dubenyje. Į gautą masę įmuškite 1 kiaušinį ir viską gerai sumaišykite. Pasigaminta tešla išklokite kepimo formos dugną bei kraštus, pabadykite šakute ir padėkite maždaug 30 min. į šaldytuvą. Įdarui sumaišykite grietinėlę kiaušinių trynius, cukrų bei vanilinį cukrų. Išimkite iš šaldytuvo tešla išklotą kepimo formą, supilkite į ją grietinėlės įdarą ir sudėkite uogas. Kepkite apie 40-50 min. 175 laipsnių temperatūroje. Patiekite atvėsusį. Skanaus!