Sviestą sumaišome su cukrumi. Maišome tol, kol cukrus ištirpsta. Suberiame miltus ir kakavą. Viską išmaišome iki vientisos tešlos. Sudedame į kepimo skardą. Viršų išlyginame. Varškę pertriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilame gerai išplaktus kiaušinius, grietinę, krakmolą, susmulkintą chalvą. Išmaišome. Gauta mase užpilame pyrago pagrindą. Kepame 170-180 C orkaitėje apie 1 valandą. Orkaitėje pastačiau puodą su vandeniu (orkaitėje nebūna taip sausa). Jei turite naujas orkaites, taip daryti nereikia. :) Šokoladą ištirpiname su grietinėle ir aptepsime iškepusio ir šiek tiek pravėsusio pyrago viršų ir šonus. Po to palikti šaltai, kad glajus sustengtų. Geriausia palikti per naktį. Ryte jau galima skanauti. :)
Autorius: Renata
INGREDIENTAI:
50 gramų cukraus (tešlai)
150 gramų cukraus (varškei)
1 valgomasis šaukštas kakavos
1.5 valgomojo šaukšto krakmolo
4 vienetai kiaušinių (dideli)
120 gramų kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai grietinėlės
100 gramų juodojo šokolado
800 gramų varškės
50 gramų sviesto
125 gramai grietinės
šiek tiek vanilinio cukraus
300 gramų chalvos (saulėgrąžų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą sumaišome su cukrumi. Maišome tol, kol cukrus ištirpsta. Suberiame miltus ir kakavą. Viską išmaišome iki vientisos tešlos. Sudedame į kepimo skardą. Viršų išlyginame. Varškę pertriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilame gerai išplaktus kiaušinius, grietinę, krakmolą, susmulkintą chalvą. Išmaišome. Gauta mase užpilame pyrago pagrindą. Kepame 170-180 C orkaitėje apie 1 valandą. Orkaitėje pastačiau puodą su vandeniu (orkaitėje nebūna taip sausa). Jei turite naujas orkaites, taip daryti nereikia. :) Šokoladą ištirpiname su grietinėle ir aptepsime iškepusio ir šiek tiek pravėsusio pyrago viršų ir šonus. Po to palikti šaltai, kad glajus sustengtų. Geriausia palikti per naktį. Ryte jau galima skanauti. :)