Labai lengvai ir greitai pagaminamas pyragas. Kvapnus ir be galo skanus.
INGREDIENTAI:
- Tešlai:
- 250 gramų kvietinių miltų
- 200 gramų sviesto
- 0.5 stiklinės cukraus
- 1 vienetas kiaušinių
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- Įdarui:
- 1 kilogramas slyvų
- 400 gramų varškės
- 1 stiklinė kondensuoto pieno
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 vienetas citrinų (be kauliukų)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 12
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinius išsukame su cukrumi, supilame sviestą.
- Po truputį beriame miltus, kepimo miltelius ir išminkome tešlą. 1 val. laikome šaltai.
- Tada iškočiojame 5 mm storio lakštą. Jį įklojame į sviestu pateptą atsegamą kepimo formą.
- Įdarui varškę ir citriną sumalame mėsmale.
- Kiaušinius išplakame.
- Į varškės masę įmaišome kondensuotą pieną ir išplaktus kiaušinius. Viską sukrečiame į atsegamą kepimo formą ant tešlos lakšto.
- Slyvas perpjauname per pusę, išimame kauliukus ir dar kartą perpjauname per pusę. Slyvų ketvirčius įspaudžiame į varškės-kiaušinių masę.
- Kepame 200 - 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min.
- Iškepusį pyragą apibarstome pabarstukais.
REKLAMA