Varškę sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi, tarkuota vienos citrinos žievele, kiaušinių tryniais ir miltais. Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į varškės masę. Kepimui skirtą formą ištepame sviestu, pabarstome džiūvėsėliais ir sukrečiame varškės masę. Kepame 1 val. iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai varškėtis atauš, sudedame skiltelėmis supjaustytus nektarinus ir užpilame paruošta želė. Želė paruošiame iš mažesnio negu nurodyta ant pakelio vandens kiekio. Varškėtį palaikome šaldytuve, kad želė sustingtų.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
100 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių
60 gramų kvietinių miltų
400 gramų varškės (riebi)
1 vienetas želės (citrinų)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Varškę sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi, tarkuota vienos citrinos žievele, kiaušinių tryniais ir miltais. Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į varškės masę. Kepimui skirtą formą ištepame sviestu, pabarstome džiūvėsėliais ir sukrečiame varškės masę. Kepame 1 val. iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai varškėtis atauš, sudedame skiltelėmis supjaustytus nektarinus ir užpilame paruošta želė. Želė paruošiame iš mažesnio negu nurodyta ant pakelio vandens kiekio. Varškėtį palaikome šaldytuve, kad želė sustingtų.