Sviestą ištirpinti garuose ir išmaišyti su 3 šaukštais cukraus, bei grietine, kurioje ištirpintas šaukštelis kepimo miltelių. Berti miltus, vis minkant ranka. Kai masė ima nelipti prie rankų, metas gerai išminkyti ir, perskyrus į dvi dalis, didesniąja tešlos dalimi iškloti skardą, išteptą sviestu. Į varškę suberti manus, suplakti kiaušinį ir supilti 3 šaukštus cukraus, sudėti smulkintas slyvas, išmaišyti ir užkloti ant tešlos. Tuomet formuoti juosteles iš kito tešlos gabalo ir jomis, pagal savo fantaziją, užkloti varškės sluoksnį. Nieko tokio, jei neužsidengia pilnai. Kepti apie 35 min.. Apiberti cukraus pudra.
Autorius: Regina
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
6 valgomieji šaukštai cukraus
200 gramų slyvų (džiovintos)
1 vienetas kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas manų kruopų
300 gramų varškės
250 gramų sviesto
1 stiklinė grietinės
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą ištirpinti garuose ir išmaišyti su 3 šaukštais cukraus, bei grietine, kurioje ištirpintas šaukštelis kepimo miltelių. Berti miltus, vis minkant ranka. Kai masė ima nelipti prie rankų, metas gerai išminkyti ir, perskyrus į dvi dalis, didesniąja tešlos dalimi iškloti skardą, išteptą sviestu. Į varškę suberti manus, suplakti kiaušinį ir supilti 3 šaukštus cukraus, sudėti smulkintas slyvas, išmaišyti ir užkloti ant tešlos. Tuomet formuoti juosteles iš kito tešlos gabalo ir jomis, pagal savo fantaziją, užkloti varškės sluoksnį. Nieko tokio, jei neužsidengia pilnai. Kepti apie 35 min.. Apiberti cukraus pudra.