Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros. Patepkite apvalią kepimo formą sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Aguonas sudėkite į puodą, užpilkite 1 litrą karšto vandens ir virkite apie vieną valandą virš mažos ugnies. Išvirtas aguonas atvėsinkite, nusunkite ir sumalkite. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, kol gausite baltą masę. Išplaktus kiaušinių trynius sumaišykite su varške, kepimo milteliais, aguonomis, migdolais, razinomis, persikais bei krakmolu. Galiausiai sudėkite plaktus baltymus ir palengva išmaišykite. Gautą masė supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite apie 1 val. Skanaus.
Autorius: Ugnė
INGREDIENTAI:
450 gramų aguonų
2 stiklinės cukraus
3 valgomieji šaukštai krakmolo
150 gramų migdolų (smulkinti)
3/4 stiklinės persikų (džiovinti, smulkinti)
8 vienetai kiaušinių
šiek tiek džiūvesėlių
500 gramų varškės
3 valgomieji šaukštai sviesto
100 gramų razinų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
2 vienetai vanilinio cukraus (pakeliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros. Patepkite apvalią kepimo formą sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Aguonas sudėkite į puodą, užpilkite 1 litrą karšto vandens ir virkite apie vieną valandą virš mažos ugnies. Išvirtas aguonas atvėsinkite, nusunkite ir sumalkite. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, kol gausite baltą masę. Išplaktus kiaušinių trynius sumaišykite su varške, kepimo milteliais, aguonomis, migdolais, razinomis, persikais bei krakmolu. Galiausiai sudėkite plaktus baltymus ir palengva išmaišykite. Gautą masė supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite apie 1 val. Skanaus.