2 stiklinės kvietinių miltų (1 stiklinės talpa apie 200 ml)
0.5 arbatinio šaukštelio sodos (nugesinta su actu ar citrinos rūgštele)
800 gramų varškės
šiek tiek druskos
250 gramų sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą palaikykite kambario temperatūroje bus lengviau išmaišyti su cukrumi. Išplakame kiaušinį su druska, soda ir sumaišome su išmaišytu sviestu su cukrumi. Greičiausia ir lengviausia išplakti su mikseriu. Kas mėgsta, gali įmaišyti ir šaukštą medaus. Po to supilame miltus ir išminkome tešlą. Minkiau apie 5 min. Jei tešla per sausa, įpilkite kelis šaukštus vandens. Kepimo indą ištepame sviestu, margarinu ar aliejumi. Sudedam tešlą, išlyginame paviršių. Tešla iškloti reikia ir dugną, ir šonus, kad varškės įdaras neišbėgtų. Varškę, cukrų, kiaušinius, grietinę ir krakmolą išplakiau su mikseriu. Paruoštą varškės įdarą supilkite ant tešlos. Kepkite 200-220 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
Autorius: Olga
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus (nepilna)
5 valgomieji šaukštai cukraus (varškei)
1 arbatinis šaukštelis krakmolo
1 vienetas kiaušinių
3 vienetai kiaušinių (varškei)
2 stiklinės kvietinių miltų (1 stiklinės talpa apie 200 ml)
0.5 arbatinio šaukštelio sodos (nugesinta su actu ar citrinos rūgštele)
800 gramų varškės
šiek tiek druskos
250 gramų sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą palaikykite kambario temperatūroje bus lengviau išmaišyti su cukrumi. Išplakame kiaušinį su druska, soda ir sumaišome su išmaišytu sviestu su cukrumi. Greičiausia ir lengviausia išplakti su mikseriu. Kas mėgsta, gali įmaišyti ir šaukštą medaus. Po to supilame miltus ir išminkome tešlą. Minkiau apie 5 min. Jei tešla per sausa, įpilkite kelis šaukštus vandens. Kepimo indą ištepame sviestu, margarinu ar aliejumi. Sudedam tešlą, išlyginame paviršių. Tešla iškloti reikia ir dugną, ir šonus, kad varškės įdaras neišbėgtų. Varškę, cukrų, kiaušinius, grietinę ir krakmolą išplakiau su mikseriu. Paruoštą varškės įdarą supilkite ant tešlos. Kepkite 200-220 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.