Labai skanus, pavasariškai gaivus sausainių pyragas su varške.
INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas varškės
- 4 vienetai kiaušinių
- 2 vienetai citrinų
- 0.5 stiklinės cukraus
- 4 valgomieji šaukštai miltai
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
- Pagrindui:
- 2 pakeliai sausainių
- 120 gramų sviesto
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 5
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sausainius sutrupiname, išlydome sviestą. Sviestą pilame į sutrupintus sausainius ir sumaišome. Gauta mase išklojame formos dugną ir šonus. Jeigu trupa, krenta ar nesilaiko prie formos šonų, įdėkite dar tirpino sviesto, vietoje sviesto galima naudoti trintas datules.p
- Varškę sutriname ir išmaišome kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Atskirai išplakame kiaušinius ir tuomet pilame į varškės masę. Viską vėl gerai išplakame. Įtarkuojame citrinos žievelės ir įspaudžiame šlakelį sulčių, pagal Jūsų skonį. Į masę įdedame miltus, stenkitės nepadauginti miltų, nes gausis biskvitinė masė ir pyragas bus ne standus! Viską gerai išmaišome ir dedame į forma išklotą sausainiais.
- Kepame 150C temperatūroje 45 - 50 min. Įbedus medinį pagaliuką masę neturėtų prie jo prilipti, tuomet pyragas - iškepęs. Susipjaustome keletą citrinos riekių ir papuošiame pyragą. Belieka tik mėgautis!
REKLAMA