Mieles puodelyje sumaišyti su šaukšteliu cukraus bei 2 šaukštais šilto pieno. Įmaišyti truputį miltų ir 15 min. laikyti, kad pakiltų. Iš minkšto sviesto, cukraus ir kiaušinių išplakti purią masę. Užsijoti miltus įpilti paruoštas mieles, likusius produktus (išskyrus razinas ir varškę) ir išmaišyti. Cukraus kiekis nurodytas tešlai ir varškės įdarui bendras. Varškę išsukite su cukrumi (pagal skonį) ir razinomis. Tešlą iškočiokite į didelį lakštą, ištepkite varškės mase ir susukite. Supjaustykite į 9 riekutes. Sudėkite iš jų pyragą ir kepkite 175 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 valandą. Skanaus.
Autorius: Teresė
INGREDIENTAI:
300 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių (tryniai)
500 gramų kvietinių miltų
1/4 litro pieno
300 gramų varškės
150 gramų sviesto (minkštas)
1 sauja razinų
30 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mieles puodelyje sumaišyti su šaukšteliu cukraus bei 2 šaukštais šilto pieno. Įmaišyti truputį miltų ir 15 min. laikyti, kad pakiltų. Iš minkšto sviesto, cukraus ir kiaušinių išplakti purią masę. Užsijoti miltus įpilti paruoštas mieles, likusius produktus (išskyrus razinas ir varškę) ir išmaišyti. Cukraus kiekis nurodytas tešlai ir varškės įdarui bendras. Varškę išsukite su cukrumi (pagal skonį) ir razinomis. Tešlą iškočiokite į didelį lakštą, ištepkite varškės mase ir susukite. Supjaustykite į 9 riekutes. Sudėkite iš jų pyragą ir kepkite 175 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 valandą. Skanaus.