Varškę išmaišome su baltuoju ir vaniliniu cukrumi. Įmušame ir įmaišome kiaušinius, o po to miltus. Suformuojame apvalius kukulius. Apvoliojame miltuose ir suplojame, kad būtų plokštesni blyneliais. Kepame, kol gražiai paruduoja. Vyšnias (be kauliuku) ir cukrų suberiame į verdantį 200 ml vandenį. Išverdame 1-2 minutes. Į 150 ml vandenį įmaišome krakmolą ir supilame ant vyšnių. Išmaišome ir nukeliame nuo ugnies. Varškėčius patiekiame su padažu.
Autorius: Vika
INGREDIENTAI:
50 gramų cukraus
50 gramų cukraus (padažui)
1 valgomasis šaukštas krakmolo (padažui)
300 gramų vyšnių (padažui)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
400 gramų varškės
šiek tiek aliejaus (kepimui)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Varškę išmaišome su baltuoju ir vaniliniu cukrumi. Įmušame ir įmaišome kiaušinius, o po to miltus. Suformuojame apvalius kukulius. Apvoliojame miltuose ir suplojame, kad būtų plokštesni blyneliais. Kepame, kol gražiai paruduoja. Vyšnias (be kauliuku) ir cukrų suberiame į verdantį 200 ml vandenį. Išverdame 1-2 minutes. Į 150 ml vandenį įmaišome krakmolą ir supilame ant vyšnių. Išmaišome ir nukeliame nuo ugnies. Varškėčius patiekiame su padažu.