Sumaišome pieną, cukrų bei mieles ir paliekame bent 15 min., kad suputotų. Tuomet įmušame 1 kiaušinį, suberiame druską bei miltus ir išminkome tešlą. Užminkytą tešlą uždengiame ir paliekame bent 1 val. šiltai, kad pakiltų. Tuomet suformuojame mažas apvalias bandeles, sudedame jas ant aliejumi pateptos skardos ir paliekame 10 min., kad pakiltų. Tuomet aptepame plaktu kiaušiniu, apibarstome sezamo sėklomis, iš saulėgrąžų padarome „akis“ ir kepame apie 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptas bandeles paliekame pravėsti. Pravėsusias bandeles perpjauname pusiau, užtepame sviesto ir dedame plonas kumpio riekeles, agurko griežinėlius ir pomidorų puseles. Sudedame sumuštinukus į lėkštę, papuošiame salotų lapais bei petražolėmis. Skanaus.
Autorius: Valerija
INGREDIENTAI:
1 vienetas agurkų
0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
šiek tiek petražolių
300 gramų pomidorų pastos (vyšniniai)
šiek tiek salotų
šiek tiek saulėgrąžų (gliaudytos)
šiek tiek kiaulienos kumpio (karšto rūkymo)
2 vienetai kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
1 arbatinis šaukštelis druskos
šiek tiek sviesto
25 gramai mielių (šlapios)
šiek tiek sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišome pieną, cukrų bei mieles ir paliekame bent 15 min., kad suputotų. Tuomet įmušame 1 kiaušinį, suberiame druską bei miltus ir išminkome tešlą. Užminkytą tešlą uždengiame ir paliekame bent 1 val. šiltai, kad pakiltų. Tuomet suformuojame mažas apvalias bandeles, sudedame jas ant aliejumi pateptos skardos ir paliekame 10 min., kad pakiltų. Tuomet aptepame plaktu kiaušiniu, apibarstome sezamo sėklomis, iš saulėgrąžų padarome „akis“ ir kepame apie 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptas bandeles paliekame pravėsti. Pravėsusias bandeles perpjauname pusiau, užtepame sviesto ir dedame plonas kumpio riekeles, agurko griežinėlius ir pomidorų puseles. Sudedame sumuštinukus į lėkštę, papuošiame salotų lapais bei petražolėmis. Skanaus.