Vanilės lazdeles užpilti litru spirito ir palikti nusistovėti vieną savaitę. Po savaitės dar įpilti 0,5 litro spirito ir vėl palikti vienai savaitei, periodiškai suplakant. Išvirti sirupą iš cukraus ir vandens. Ataušusį sirupą sumaišyti su paruoštu spiritu ir dar palikti dviems savaitėms nusistovėti. Po dviejų savaičių likerį prafiltruoti ir išpilstyti į butelius. Ragauti vanilinį likerį galima po dar vienos savaitės.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
1 kilogramas cukraus
2 vienetai vanilės (lazdelės)
800 mililitrų vandens
1.5 litro spirito
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vanilės lazdeles užpilti litru spirito ir palikti nusistovėti vieną savaitę. Po savaitės dar įpilti 0,5 litro spirito ir vėl palikti vienai savaitei, periodiškai suplakant. Išvirti sirupą iš cukraus ir vandens. Ataušusį sirupą sumaišyti su paruoštu spiritu ir dar palikti dviems savaitėms nusistovėti. Po dviejų savaičių likerį prafiltruoti ir išpilstyti į butelius. Ragauti vanilinį likerį galima po dar vienos savaitės.