Nuplautą, nusausintą ananasą (ir žaliąją jo dalį) perpjaukite pusiau. Išskobkite ananaso minkštimą ir pusę jo supjaustykite kubeliais. Iš pusės citrinos išspauskite sultis. Nulupkite, supjaustykite ir citrinos sultimis apšlakstykite obuolius be sėklų. Taip pat supjaustykite bananus. Iš pusės apelsino išspauskite sultis, o likusią pusę bei kitą apelsiną nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Dideles vynuoges perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus ir sudėkite į salotas. Dubenyje sumaišykite visus supjaustytus vaisius ir sudėkite į ananaso puseles. Paruoškite padažą. Sumaišykite saldintą plaktą grietinėlę su pusės apelsino sultimis, smulkintais mėtų lapeliais ir užpilkite ant salotų. Skanaus!
Autorius: Nastiušha
INGREDIENTAI:
1 vienetas ananasų
2 vienetai apelsinų
2 vienetai bananų
1 vienetas citrinų
1 valgomasis šaukštas cukraus
2 vienetai obuolių
200 gramų vyniuogių (žaliosios)
100 mililitrų grietinėlės
šiek tiek mėtų (lapeliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplautą, nusausintą ananasą (ir žaliąją jo dalį) perpjaukite pusiau. Išskobkite ananaso minkštimą ir pusę jo supjaustykite kubeliais. Iš pusės citrinos išspauskite sultis. Nulupkite, supjaustykite ir citrinos sultimis apšlakstykite obuolius be sėklų. Taip pat supjaustykite bananus. Iš pusės apelsino išspauskite sultis, o likusią pusę bei kitą apelsiną nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Dideles vynuoges perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus ir sudėkite į salotas. Dubenyje sumaišykite visus supjaustytus vaisius ir sudėkite į ananaso puseles. Paruoškite padažą. Sumaišykite saldintą plaktą grietinėlę su pusės apelsino sultimis, smulkintais mėtų lapeliais ir užpilkite ant salotų. Skanaus!