INGREDIENTAI:
- šiek tiek sviesto
- šiek tiek grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Jauniausias grybų konservavimo būdas yra užšaldymas. Šaldyti grybai, kaip ir uogos, daržovės, žuvis ar mėsa, nepraranda maistinės vertės. Grybai užšaldomi ne aukštesnėje kaip -18 C temperatūroje. Tokia temperatūra būna daugelio mūsų gaminamų šaldytuvų šaldymo kamerose.
Šaldomi tik jauni, tvirti, nelabai vandeningi grybai: baravykai, raudonviršiai, geltonieji baravykai, stirnabudės, kelmučiai, pievagrybiai. Grybai švariai nuvalomi (jokiu būdu neplauti!), įvyniojami į folijos lapą ir dedami į šaldytuvo kamerą.
Galima užšaldyti ir keptus (troškintus) grybus, jie turi būti kepti tik ant sviesto (augalinis aliejus netinka). Keptus užšaldytus grybus -18C temperatūroje galima laikyti 3-4 mėnesius. Švieži užšaldyti grybai tokiomis sąlygomis išlaikomi iki metų.
Prancūzai nurodo, kad šaldyti tinka ne visus grybus. Pavyzdžiui, kelmučiai, pilkosios stirnabudės užšaldytos nepraranda maistinės vertės, o voveraitė šaldyta apkarsta.
REKLAMA