Tikiu daugumai iš jūsų dar neteko matyti štai tokios mažos paprikos. Tiesa sakant net pati nežinau kaip tikslingai vadinasi ši rūšis, bet paprastai dėl savo formos, primenančios gėlytę, ji taip ir vadinama gėlyte. Labai tinka puošti maistui, taip pat vartojama į mišraines, įvairius mėsos patiekalus tiek šviežia tiek marinuota.
Tad siūlau pasigaminti užpiltų paprikų su vyšniniais pomidoriukais.
Nuo savęs dar pridėjau vyšninių pomidoriukų, bei įšmaišiau raudonosios paprikos, Petražolių, Keletą gvazdikėlių.
Gaminimas: Iš visų nurodytų produktų, išskyrus papriką, česnaką, petražoles ir pomidorus – išvirti užpilą.
Papriką nuvalyti, supjaustyti gabalėliais (kadangi ši mažiukė, tad pjaustyti nereikėjo), skersai ir išilgai, išimti sėklalizdžius ir apvirti 1 – 2 min. verdančiame užpile.
Išėmus dėti į švarius,sausus stiklainius, įdėti pomidoriukų, česnako skiltelę, petražolių – užpilti užpilu ir sandariai užsukti.
Kadangi pomidorai ir taip labai plona plėvele, tad jų kaitinti nereikia, nes jie gali pasileisti.
Kaitinti nereikia.
Štai ir viskas !
Autorius: Roberta
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
1 vienetas česnakų
šiek tiek gvazdikėlių
šiek tiek juodųjų pipirų
3 kilogramai paprikų
šiek tiek petražolių
šiek tiek pomidorų pastos
6 stiklinės vandens
3 valgomieji šaukštai druskos
2 arbatiniai šaukšteliai citrinos rūgšties
šiek tiek kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tikiu daugumai iš jūsų dar neteko matyti štai tokios mažos paprikos. Tiesa sakant net pati nežinau kaip tikslingai vadinasi ši rūšis, bet paprastai dėl savo formos, primenančios gėlytę, ji taip ir vadinama gėlyte. Labai tinka puošti maistui, taip pat vartojama į mišraines, įvairius mėsos patiekalus tiek šviežia tiek marinuota.
Tad siūlau pasigaminti užpiltų paprikų su vyšniniais pomidoriukais.
Nuo savęs dar pridėjau vyšninių pomidoriukų, bei įšmaišiau raudonosios paprikos, Petražolių, Keletą gvazdikėlių.
Gaminimas: Iš visų nurodytų produktų, išskyrus papriką, česnaką, petražoles ir pomidorus – išvirti užpilą.
Papriką nuvalyti, supjaustyti gabalėliais (kadangi ši mažiukė, tad pjaustyti nereikėjo), skersai ir išilgai, išimti sėklalizdžius ir apvirti 1 – 2 min. verdančiame užpile.
Išėmus dėti į švarius,sausus stiklainius, įdėti pomidoriukų, česnako skiltelę, petražolių – užpilti užpilu ir sandariai užsukti.
Kadangi pomidorai ir taip labai plona plėvele, tad jų kaitinti nereikia, nes jie gali pasileisti.