Išverdam makaronus, nupilam vandenį, dedam porą šaukštų sviesto, kad ataušę nesuliptų. Dedam į šoną, tuo tarpu apkepam truputį aliejuje ir svieste svogūnus, rūkyta mėsytę, pakepinam 3-5 min. dedam supjaustytus grybus, 5 min. pakepinam, dedam prieskonius. Druską dedam prieš patį galą. Puode, kur turim ataušusius makaronus, dedam pusę tarkuoto sūrio, po to apkepintus grybus, viską sumaišom, dedam į sviestu pateptą skardą visą makaronų mišinį. Atsargiai, po truputį visur apipilam su grietinėle, apibarstom paviršių su likusiu sūriu, kepam šiltoj orkaitej 180C, 15 min.
Skanaus.. čia panašiai 6 žm. porcijos..
Autorius: Jūratė
INGREDIENTAI:
1 vienetas svogūnų
500 gramų makaronų (stambūs, trumpi, skylėti)
200 gramų grietinėlės
šiek tiek pieno (tarkuotas, 3 rūšių)
šiek tiek sviesto
šiek tiek prieskonių (vištienos)
200 gramų mesos (rūkyta)
250 gramų grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išverdam makaronus, nupilam vandenį, dedam porą šaukštų sviesto, kad ataušę nesuliptų. Dedam į šoną, tuo tarpu apkepam truputį aliejuje ir svieste svogūnus, rūkyta mėsytę, pakepinam 3-5 min. dedam supjaustytus grybus, 5 min. pakepinam, dedam prieskonius. Druską dedam prieš patį galą. Puode, kur turim ataušusius makaronus, dedam pusę tarkuoto sūrio, po to apkepintus grybus, viską sumaišom, dedam į sviestu pateptą skardą visą makaronų mišinį. Atsargiai, po truputį visur apipilam su grietinėle, apibarstom paviršių su likusiu sūriu, kepam šiltoj orkaitej 180C, 15 min.