Bulves išvirti pasūdytame vandenyje, atvėsinti, supjaustyti griežinėliais. Svogūnus supjaustyti plonais pusžiedžiais ir apkepinti, sudėti supjaustytus pievagrybius ir troškinti, kol grybai bus minkšti. Troškinį atvėsinti. Į riebalais išteptą kepimo formą sudėti bulvių sluoksnį, pasūdyti, papipirinti, ant bulvių sudėti šprotus, po to grybus su svogūnais. Kiaušinius suplakti su druska, pipirais, grietine ir supilti ant užkepėlės. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 20-30 min.
Autorius: Regina
INGREDIENTAI:
4 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 vienetai svogūnų
3 vienetai kiaušinių
200 gramų pievagrybių
šiek tiek druskos
4 valgomieji šaukštai grietinės
1 vienetas šprotų (konservuose)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves išvirti pasūdytame vandenyje, atvėsinti, supjaustyti griežinėliais. Svogūnus supjaustyti plonais pusžiedžiais ir apkepinti, sudėti supjaustytus pievagrybius ir troškinti, kol grybai bus minkšti. Troškinį atvėsinti. Į riebalais išteptą kepimo formą sudėti bulvių sluoksnį, pasūdyti, papipirinti, ant bulvių sudėti šprotus, po to grybus su svogūnais. Kiaušinius suplakti su druska, pipirais, grietine ir supilti ant užkepėlės. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 20-30 min.