• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 500 gramų morkų
  • 400 gramų ryžių
  • 2 vienetai svogūnų
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų aliejaus
  • 250 gramų avienos (ar kiauliena)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mėsa supjaustoma nedideliais, 10—15 g kubeliais ir su trupučiu vandens apkepinama aliejuje, kol beveik suminkštėja.
    Svogūnai supjaustomi smulkiais griežinėliais, sudedami į mėsą ir pakepinami, kol truputį aprausta.
    Morkos sutarkuojamos, sukrečiamos į mėsą ir 10—15 min. patroškinamos.
    Gausiai pasūdoma ir pabarstoma pipirais.
    Galima įpilti truputį vandens.
    Gerai perplauti ryžiai suberiami į atskirą puodą kur morkos ir užpilami vandeniu, paviršius sulyginamas samčiu.
    Kai ryžiai sugeria visą vandenį, jų viduryje padaroma nedidelė duobelė, į kurią įpilama 1—2 šaukštai karšto vandens.
    Produktų jokiu būdu negalima maišyti.
    Plovas verdamas ant mažos ugnies 20—25 min. dangčiu uždengtame puode.
    Po to kauburėliu sukrečiamas į pusdubenį ir ant viršaus sudedami mėsos gabaliukai.
    Skanaus.

Autorius: Augustė

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 500 gramų morkų
  • 400 gramų ryžių
  • 2 vienetai svogūnų
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų aliejaus
  • 250 gramų avienos (ar kiauliena)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mėsa supjaustoma nedideliais, 10—15 g kubeliais ir su trupučiu vandens apkepinama aliejuje, kol beveik suminkštėja.
    Svogūnai supjaustomi smulkiais griežinėliais, sudedami į mėsą ir pakepinami, kol truputį aprausta.
    Morkos sutarkuojamos, sukrečiamos į mėsą ir 10—15 min. patroškinamos.
    Gausiai pasūdoma ir pabarstoma pipirais.
    Galima įpilti truputį vandens.
    Gerai perplauti ryžiai suberiami į atskirą puodą kur morkos ir užpilami vandeniu, paviršius sulyginamas samčiu.
    Kai ryžiai sugeria visą vandenį, jų viduryje padaroma nedidelė duobelė, į kurią įpilama 1—2 šaukštai karšto vandens.
    Produktų jokiu būdu negalima maišyti.
    Plovas verdamas ant mažos ugnies 20—25 min. dangčiu uždengtame puode.
    Po to kauburėliu sukrečiamas į pusdubenį ir ant viršaus sudedami mėsos gabaliukai.
    Skanaus.

Autorius: Augustė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų