Mėsa supjaustoma nedideliais, 10—15 g kubeliais ir su trupučiu vandens apkepinama aliejuje, kol beveik suminkštėja. Svogūnai supjaustomi smulkiais griežinėliais, sudedami į mėsą ir pakepinami, kol truputį aprausta. Morkos sutarkuojamos, sukrečiamos į mėsą ir 10—15 min. patroškinamos. Gausiai pasūdoma ir pabarstoma pipirais. Galima įpilti truputį vandens. Gerai perplauti ryžiai suberiami į atskirą puodą kur morkos ir užpilami vandeniu, paviršius sulyginamas samčiu. Kai ryžiai sugeria visą vandenį, jų viduryje padaroma nedidelė duobelė, į kurią įpilama 1—2 šaukštai karšto vandens. Produktų jokiu būdu negalima maišyti. Plovas verdamas ant mažos ugnies 20—25 min. dangčiu uždengtame puode. Po to kauburėliu sukrečiamas į pusdubenį ir ant viršaus sudedami mėsos gabaliukai. Skanaus.
Autorius: Augustė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
500 gramų morkų
400 gramų ryžių
2 vienetai svogūnų
šiek tiek druskos
100 gramų aliejaus
250 gramų avienos (ar kiauliena)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsa supjaustoma nedideliais, 10—15 g kubeliais ir su trupučiu vandens apkepinama aliejuje, kol beveik suminkštėja. Svogūnai supjaustomi smulkiais griežinėliais, sudedami į mėsą ir pakepinami, kol truputį aprausta. Morkos sutarkuojamos, sukrečiamos į mėsą ir 10—15 min. patroškinamos. Gausiai pasūdoma ir pabarstoma pipirais. Galima įpilti truputį vandens. Gerai perplauti ryžiai suberiami į atskirą puodą kur morkos ir užpilami vandeniu, paviršius sulyginamas samčiu. Kai ryžiai sugeria visą vandenį, jų viduryje padaroma nedidelė duobelė, į kurią įpilama 1—2 šaukštai karšto vandens. Produktų jokiu būdu negalima maišyti. Plovas verdamas ant mažos ugnies 20—25 min. dangčiu uždengtame puode. Po to kauburėliu sukrečiamas į pusdubenį ir ant viršaus sudedami mėsos gabaliukai. Skanaus.