Išvirti jautieną ir kiaušinius. Kol verda mėsa, ridikus sutarkuoti ir užmerkti šaltame vandenyje 30 min. Po to ridikus nusunkti ir sudėti į salotinę. Išvirusią, ataušintą mėsą supjaustyti gabaliukais. Supjaustytus pusžiedžiais svogūnus pakepinti aliejuje. Į salotinę su ridikais sudėti mėsą, svogūnus, supjaustytus kiaušinius ir žalią kalendrą, pasūdyti, pabarstyti pipirų ir sumaišyti su grietine.
Autorius: Gedutis
INGREDIENTAI:
30 gramų kalendrų
30 gramų krapų
500 gramų ridikėlių
2 vienetai svogūnų
300 gramų jautienos (filė)
2 vienetai kiaušinių
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
40 mililitrų aliejaus
100 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvirti jautieną ir kiaušinius. Kol verda mėsa, ridikus sutarkuoti ir užmerkti šaltame vandenyje 30 min. Po to ridikus nusunkti ir sudėti į salotinę. Išvirusią, ataušintą mėsą supjaustyti gabaliukais. Supjaustytus pusžiedžiais svogūnus pakepinti aliejuje. Į salotinę su ridikais sudėti mėsą, svogūnus, supjaustytus kiaušinius ir žalią kalendrą, pasūdyti, pabarstyti pipirų ir sumaišyti su grietine.