Nulupame morką, cukiniją ir supjaustome šiaudeliais, česnakus kubeliais. Upėtakį pašlakstome citrinų sultimis ir pabarstome prieskoniais. Pusę sviesto ištirpiname ir apkepiname česnakus ir kitas daržoves. Karščiui atsparų indą ištepame likusiu sviestu ir beriame ten visas apkepintas daržoves, ant viršaus dedame žuvį apipilame puse kiekio vyno ir puse sultinio. Indą uždengiame folija ir kepame orkaitėje 20 minučių. Kol kepa žuvis, pasiruošiame padažą. Į indelį supilame likusį vyną ir sultinį ir verdame tol, kol pusė skysčio išgaruos. Tada puodelį nukeliame nuo ugnies ir supilame išplaktą grietinę su kiaušinio tryniu. Šiuo padažu užpilame žuvį su daržovėmis. Papuošiame petražolėmis ir patiekiame karštą.
Autorius: Raminta
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas morkų
šiek tiek petražolių (papuošimui)
1 vienetas kiaušinių (trynys)
4 vienetai upėtakių (pailgi gabaliukai be odos)
100 mililitrų baltojo vyno (sausas)
100 gramų konservuotų žirnelių
šiek tiek druskos
50 gramų sviesto
100 mililitrų grietinės
1 stiklinė sultinio (žuvies)
1 vienetas cukinijos (maža)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nulupame morką, cukiniją ir supjaustome šiaudeliais, česnakus kubeliais. Upėtakį pašlakstome citrinų sultimis ir pabarstome prieskoniais. Pusę sviesto ištirpiname ir apkepiname česnakus ir kitas daržoves. Karščiui atsparų indą ištepame likusiu sviestu ir beriame ten visas apkepintas daržoves, ant viršaus dedame žuvį apipilame puse kiekio vyno ir puse sultinio. Indą uždengiame folija ir kepame orkaitėje 20 minučių. Kol kepa žuvis, pasiruošiame padažą. Į indelį supilame likusį vyną ir sultinį ir verdame tol, kol pusė skysčio išgaruos. Tada puodelį nukeliame nuo ugnies ir supilame išplaktą grietinę su kiaušinio tryniu. Šiuo padažu užpilame žuvį su daržovėmis. Papuošiame petražolėmis ir patiekiame karštą.