INGREDIENTAI:
- 200 gramų aviečių (arba braškės)
- 300 gramų cukraus
- 200 gramų raudonųjų serbentų (arba juodieji)
- 4 valgomieji šaukštai vandens
- šiek tiek grietinėlės (papuošimui)
- 4 valgomieji šaukštai kukurūzų miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Uogas užpilti 0,5 litro vandens, 5 minutes pavirinti, pertrinti, sudėti cukrų ir dar truputėlį pakaitinti.
Kukurūzų miltus sumaišyti su 4 šaukštais šalto vandens ir plona srovele, nuolat maišant, supilti į uogas. Maišant pakaitinti iki virimo temperatūros, bet neužvirinti.
Nukelti nuo ugnies, retkarčiais pamaišant, kad nesusidarytų plėvelė, paaušinti, sudėti į formeles ir atšaldyti, kad sustingtų.
Patiekiant formeles trumpam pamerkti į karštą vandenį ir išversti į desertines lėkšteles. Papuošti uogomis ir plakta grietinėle.
REKLAMA