• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų aviečių (arba braškės)
  • 300 gramų cukraus
  • 200 gramų raudonųjų serbentų (arba juodieji)
  • 4 valgomieji šaukštai vandens
  • šiek tiek grietinėlės (papuošimui)
  • 4 valgomieji šaukštai kukurūzų miltų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Uogas užpilti 0,5 litro vandens, 5 minutes pavirinti, pertrinti, sudėti cukrų ir dar truputėlį pakaitinti.
    Kukurūzų miltus sumaišyti su 4 šaukštais šalto vandens ir plona srovele, nuolat maišant, supilti į uogas. Maišant pakaitinti iki virimo temperatūros, bet neužvirinti.
    Nukelti nuo ugnies, retkarčiais pamaišant, kad nesusidarytų plėvelė, paaušinti, sudėti į formeles ir atšaldyti, kad sustingtų.
    Patiekiant formeles trumpam pamerkti į karštą vandenį ir išversti į desertines lėkšteles. Papuošti uogomis ir plakta grietinėle.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų