• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 180 gramų cukraus
  • 120 gramų margarino (Rama, skirtas kepimui)
  • 200 gramų mėlinių (ar kitų uogų)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių (trynys)
  • 280 gramų kvietinių miltų
  • 80 gramų pieno (šviežias be priedų)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas žaliųjų citrinų (tarkuota žievelė)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Glajui reiks papildomai:
    125 g cukraus pudros
    maždaug 1-1,5 valg. š. šviežių laimo sulčių.

    Orkaitė įkaitinama iki 180 laipsnių. Maždaug 1,5 l kekso kepimo formą ištepti margarinu ir apibarstyti miltais. Į dubenį išsijojami miltai, kepimo milteliai ir druska. Virtuviniame kombaine suplakamas cukrus su laimo mišiniu. Viskas plakama dar kelias minutes, po to po vieną, plakant, įmaišomi kiaušiniai. Truputį sumažinamas plaktuvo sukimosi greitis ir palaipsniui supilami miltai. Greitai sumaišoma vienalytė tešla. Sudedamos mėlynės ar kitokios uogos. Tešla dedama į formą ir kepama maždaug 55 min. - 60 min.

    Iškepęs keksas paliekamas atvėsti formoje maždaug 10 minučių, po to išverčiamas ant grotelių. Glajui sumaišoma cukraus pudra su sultimis ir užpilama ant kekso. Leidžiama sustingti ir tiekiama.

Autorius: Lukas

INGREDIENTAI:

  • 180 gramų cukraus
  • 120 gramų margarino (Rama, skirtas kepimui)
  • 200 gramų mėlinių (ar kitų uogų)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių (trynys)
  • 280 gramų kvietinių miltų
  • 80 gramų pieno (šviežias be priedų)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas žaliųjų citrinų (tarkuota žievelė)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Glajui reiks papildomai:
    125 g cukraus pudros
    maždaug 1-1,5 valg. š. šviežių laimo sulčių.

    Orkaitė įkaitinama iki 180 laipsnių. Maždaug 1,5 l kekso kepimo formą ištepti margarinu ir apibarstyti miltais. Į dubenį išsijojami miltai, kepimo milteliai ir druska. Virtuviniame kombaine suplakamas cukrus su laimo mišiniu. Viskas plakama dar kelias minutes, po to po vieną, plakant, įmaišomi kiaušiniai. Truputį sumažinamas plaktuvo sukimosi greitis ir palaipsniui supilami miltai. Greitai sumaišoma vienalytė tešla. Sudedamos mėlynės ar kitokios uogos. Tešla dedama į formą ir kepama maždaug 55 min. - 60 min.

    Iškepęs keksas paliekamas atvėsti formoje maždaug 10 minučių, po to išverčiamas ant grotelių. Glajui sumaišoma cukraus pudra su sultimis ir užpilama ant kekso. Leidžiama sustingti ir tiekiama.

Autorius: Lukas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų