• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas apelsinų
  • 2 vienetai citrinų
  • 280 gramų cukraus (smulkus)
  • 6 vienetai kiaušinių
  • 80 gramų kvietinių miltų
  • 600 gramų jogurto (natūralus)
  • 130 mililitrų vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis vandens (apelsinų žiedų arba rožių)
  • šiek tiek druskos (jūros, smulki)
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išplakite kiaušinių trynius su 150 g cukraus iki balto kremo tirštumo masės. Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus sijotus miltus ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite jogurtą, 1 citrinos žievelę, supilkite šviežiai išspaustas 1 citrinos sultis ir dar kartą gerai išmaišykite.
    Kitame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Dideliu metaliniu šaukštu pamažu įmaišykite juos į pyrago tešlą. Tešlą supilkite į sviestu pateptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, išlyginkite tešlos paviršių ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 60 min., kol pyragas gražiai pakils ir pagels.
    Kol pyragas kepa, pasiruoškite citrusinių vaisių sirupą. Sutarkuotą 1 citrinos bei 1 apelsino žievelę, išspaustas 1 citrinos bei 1 apelsino sultis, 130 g cukraus, vandenį ir apelsinų žiedų (arba rožių) vandenį sudėkite į puodą ir užvirkite. Tuomet sumažinę kaitrą virkite apie 7-10 minučių, kol trečdalis skysčio išgaruos, o likęs bus panašus į sirupą.
    Gautą sirupą atvėsinkite ir supilkite į dubenėlį.
    Iškepusį pyragą palikite atvėsti neišėmę iš kepimo formos.
    Atvėsus pyragui išimkite jį į lėkštę ir aptepkite citrusinių vaisių sirupu.
    Skanaus.

Autorius: Renata

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas apelsinų
  • 2 vienetai citrinų
  • 280 gramų cukraus (smulkus)
  • 6 vienetai kiaušinių
  • 80 gramų kvietinių miltų
  • 600 gramų jogurto (natūralus)
  • 130 mililitrų vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis vandens (apelsinų žiedų arba rožių)
  • šiek tiek druskos (jūros, smulki)
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išplakite kiaušinių trynius su 150 g cukraus iki balto kremo tirštumo masės. Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus sijotus miltus ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite jogurtą, 1 citrinos žievelę, supilkite šviežiai išspaustas 1 citrinos sultis ir dar kartą gerai išmaišykite.
    Kitame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Dideliu metaliniu šaukštu pamažu įmaišykite juos į pyrago tešlą. Tešlą supilkite į sviestu pateptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, išlyginkite tešlos paviršių ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 60 min., kol pyragas gražiai pakils ir pagels.
    Kol pyragas kepa, pasiruoškite citrusinių vaisių sirupą. Sutarkuotą 1 citrinos bei 1 apelsino žievelę, išspaustas 1 citrinos bei 1 apelsino sultis, 130 g cukraus, vandenį ir apelsinų žiedų (arba rožių) vandenį sudėkite į puodą ir užvirkite. Tuomet sumažinę kaitrą virkite apie 7-10 minučių, kol trečdalis skysčio išgaruos, o likęs bus panašus į sirupą.
    Gautą sirupą atvėsinkite ir supilkite į dubenėlį.
    Iškepusį pyragą palikite atvėsti neišėmę iš kepimo formos.
    Atvėsus pyragui išimkite jį į lėkštę ir aptepkite citrusinių vaisių sirupu.
    Skanaus.

Autorius: Renata

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų