Sumaišome kvietinius miltus su kukurūzų miltais, druska, cukrumi, sausomis mielėmis, pilame alyvuogių aliejaus, vandens ir minkome tešlą. Vanduo pilamas palaipsniui, o ne visas iš karto! Suformuojame norimos formos duoneles, pabarstome sezamo sėklomis, aptepame išplaktu kiaušinio tryniu ir kepame įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagelsta.
Autorius: Lina
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus
1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų (sėklos)
1 vienetas kiaušinių (trynys aptepimui)
300 gramų kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
250 mililitrų vandens (šiltas)
1 arbatinis šaukštelis druskos
10 gramų mielių (sausos)
200 gramų kukurūzų miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišome kvietinius miltus su kukurūzų miltais, druska, cukrumi, sausomis mielėmis, pilame alyvuogių aliejaus, vandens ir minkome tešlą. Vanduo pilamas palaipsniui, o ne visas iš karto! Suformuojame norimos formos duoneles, pabarstome sezamo sėklomis, aptepame išplaktu kiaušinio tryniu ir kepame įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagelsta.