Torto lakštų gaminimas. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu. Įdėti druskos, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 valandoms pailsėti. Tada iškočioti plonus blynus ir kepti 230°C temperatūros orkaitėje apie 10 minučių. Atvėsinti.
Torto įdaro paruošimas. Kiaušinius sutarkuoti burokine tarka, sudėti žirnelius, tuną, keptus svogūnus, dėti majonezo bei prieskonių pagal skonį. Viską sumaišyti ir tepti masę ant kiekvieno lakšto. Viršutinį lakštą palikti be nieko. Paslėgtą tortą palaikyti 3 - 4 valandas. Tada ant jo užtepti majonezo, užbarstyti trupinių nuo likusių lakštų ir papuošti.
Skanaus.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų (kepinti, įdarui)
2 vienetai kiaušinių
3 vienetai kiaušinių (virti, įdarui)
600 gramų kvietinių miltų
šiek tiek tunų (smulkintas, aliejuje, įdarui)
400 gramų majonezo ("Helmann`s")
400 gramų konservuotų žirnelių (įdarui)
225 gramai grietinėlės
šiek tiek druskos
300 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Torto lakštų gaminimas. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu. Įdėti druskos, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 valandoms pailsėti. Tada iškočioti plonus blynus ir kepti 230°C temperatūros orkaitėje apie 10 minučių. Atvėsinti.
Torto įdaro paruošimas. Kiaušinius sutarkuoti burokine tarka, sudėti žirnelius, tuną, keptus svogūnus, dėti majonezo bei prieskonių pagal skonį. Viską sumaišyti ir tepti masę ant kiekvieno lakšto. Viršutinį lakštą palikti be nieko. Paslėgtą tortą palaikyti 3 - 4 valandas. Tada ant jo užtepti majonezo, užbarstyti trupinių nuo likusių lakštų ir papuošti.