Kriaušes nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Ištirpinti sviestą ir apkepinti jame kriaušės gabaliukus kartu su rozmarinu ir cukrumi. Kai kriaušės šiek tiek paraus, supilti vieno apelsino sultis ir troškinti, kol pusė kiekio sulčių išgaruos. Žuvies gabalus ištrinti vienu šaukštu aliejaus, druska, pipirais ir greitai apkepinti ant stiprios ugnies iš abiejų pusių. Likusį aliejų išplakti su išspaustais česnakais. Tuną patiekti apšlakstytą česnakiniu padažu su kriaušiniu garnyru.
Autorius: Eglužė
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai kriaušių
1 vienetas rozmarino (šakelė)
2 vienetai tunų (steikai)
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kriaušes nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Ištirpinti sviestą ir apkepinti jame kriaušės gabaliukus kartu su rozmarinu ir cukrumi. Kai kriaušės šiek tiek paraus, supilti vieno apelsino sultis ir troškinti, kol pusė kiekio sulčių išgaruos. Žuvies gabalus ištrinti vienu šaukštu aliejaus, druska, pipirais ir greitai apkepinti ant stiprios ugnies iš abiejų pusių. Likusį aliejų išplakti su išspaustais česnakais. Tuną patiekti apšlakstytą česnakiniu padažu su kriaušiniu garnyru.