INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas bulvių (vidutinė)
- 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos)
- 1 vienetas kiaušinių
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- 200 gramų tunų (konservuotas, gabaliukais)
- 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
- 150 mililitrų pieno
- šiek tiek druskos
- 2 aliejaus (kepimui)
- 10 gramų sviesto
- 1 valgomasis šaukštas kaparėlių
- 40 gramų sūris (Čederio, brandintas)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulves išvirti pasūdytame vandenyje, dar karštas sutrinti ir atvėsinti.
Išmaišyti tuną, kaparėlius, petražoles ir prieskonius.
Įmaišyti atvėsusias trintas bulves.
Formuoti kepsnelius, įmerkti į kiaušinio plakinį ir apvolioti džiūvesėliuose.
Paruoštus kepsnelius apkepti įkaitintame aliejuje.
Padažui keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti miltus ir maišant maždaug 1 minutę pakepinti.
Palaipsniui supilti pieną ir maišant užvirinti, kad gautųsi vienalytė masė.
Nukėlus nuo ugnies įmaišyti tarkuotą sūrį.
Maišyti kol ištirps (galima dar pakaitinti, jeigu sūris neišsilydo).
Kepsnelius patiekti šiltus su mėgstamomis daržovėmis.
Skanaus.
Autorius: http://forelle.blogas.lt