Įdarui: 1 kg obuolių 0,75 stiklinės cukraus (priklausomai nuo obuolių saldumo) 1,5 pakelio citrinų želė
Tešlai skirtus ingredientus sumaišykite ir užminkykite tešlą, kuri neliptų prie rankų. Ją padalykite į dvi dalis. Vieną jų dėkite į kamerą, o kitą iškočiokite ir dėkite į kepimo formą, ištiestą kepimo popieriumi.
Pasiruoškite įdarą. Obuolius išdarinėkite (nulupkite) ir sutarkuokite. Sumaišykite su cukrumi ir dėkite ant mažos ugnies. Kaitinkite, kol ištirps cukrus (4 - 5 minutės). Nuimkite nuo ugnies ir sumaišykite su žele.
Įdarą supilkite ant pagrindo, o tada ant viršaus sutarkuokite kitą dalį tešlos.
Kepkite 180 C temperatūroje maždaug 45 minutes, kol tešla paruduos.
Autorius: Gitana
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
250 gramų margarino
2 vienetai kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
4 valgomieji šaukštai aliejaus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui: 1 kg obuolių 0,75 stiklinės cukraus (priklausomai nuo obuolių saldumo) 1,5 pakelio citrinų želė
Tešlai skirtus ingredientus sumaišykite ir užminkykite tešlą, kuri neliptų prie rankų. Ją padalykite į dvi dalis. Vieną jų dėkite į kamerą, o kitą iškočiokite ir dėkite į kepimo formą, ištiestą kepimo popieriumi.
Pasiruoškite įdarą. Obuolius išdarinėkite (nulupkite) ir sutarkuokite. Sumaišykite su cukrumi ir dėkite ant mažos ugnies. Kaitinkite, kol ištirps cukrus (4 - 5 minutės). Nuimkite nuo ugnies ir sumaišykite su žele.
Įdarą supilkite ant pagrindo, o tada ant viršaus sutarkuokite kitą dalį tešlos.
Kepkite 180 C temperatūroje maždaug 45 minutes, kol tešla paruduos.